اما اکنون به زحمت مي‌توان يک يا دو استادکار در بازار مسگرهاي شيراز پيدا کرد که چکشش همچنان در دستانشان باشد و بر پياله مسي هويت اصيل ايران و فارس بکوبد.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي استان فارس در اين باره به ميراث آريا (chtn)، گفت: مشکل فراموشي و منسوخ‌شدن رشته‌هاي صنايع‌دستي اين است که تاکنون تحقيق و پژوهش علمي در زمينه اين رشته‌ها انجام نشده است.

\"بهمن فيزابي\"، افزود: آنچه از هنرهاي صنايع‌دستي منسوخ شده در دست است، بيشتر به شواهد و اطلاعات هنرمندان برمي‌گردد.

وي، با بيان اينکه علت عمده منسوخ‌شدن برخي رشته‌ها به دليل نداشتن متقاضي، هنرجو و بازار کار است، توضيح داد: برخي هنرها مانند معرق روي پارچه و يا برخي دست‌بافته‌ها با آنکه بازار داخل و صادارت خوبي دارند، منسوخ‌ شده اند.

وي گفت:حتي اگر يک‌ هنرجو و علاقه‌مند به ‌يادگيري براي رشته‌هاي صنايع‌دستي وجود داشته باشد، سعي مي‌کنيم آن رشته را آموزش‌ دهيم.

معاون صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي فارس با بيان اينکه ممکن است برخي رشته‌ها به دلايلي مختلفي احيا شدني نباشند، تاکيد کرد: اما صنعتگران صنايع‌دستي معتقدند که بسياري از رشته‌ها مانند معرق پارچه و مينا کاري با برنامه‌ريزي و حمايت همه جانبه مسئولان قابل احيا هستند.

فيزابي ادامه داد: با توجه به ظرفيت‌هاي بالاي اين استان در بخش صنايع‌دستي، مي‌توان با حمايت بيشتر و احياي انواع ‌رشته‌هاي قديمي، بکر و اصيل دامنه بازارهاي اين دسترنج هنر هنرمندان را به خارج از مرزهاي ايران بازتر کنيم.

113/

انتهای پیام/

کد خبر 1386061495